Мумио – Алтайското Чудо

Козметика с Мумио

Какво е всъщност Мумио?

Мумио е скална смола извлечена от трудно проходими места на Алтайските скали. Тя е мощен и абсолютно безопасен природен феномен, в състава на който влизат над 85 минерала и микроелемента. Слави се като лекуващо средство и се използва повече от три хиляди години в народната медицина на Индия, Тибет, Монголия и Средна Азия. В наши дни  намира успешно приложение и в традиционната ни медицина.

Мумиото има различни наименования като Шилажит, Скална сълза, Асил и Чао тун. А в Тибетската медицина е известно под наименованието „ Браг-шун“. Името Браг се превежда като скала и Шун като разтопен и буквално се получава „разтопена скала“. В източната литература Мумио се представя като нектар на петте елемента на материята. Бранг-шун се описва като твърдо и тежко вещество, което има характерен вкус и мирис, разтваря се във вода без утайка. Бранг-шун бива 5 основни вида: златен, сребърен, меден, железен и оловен. Тази класификация се дава въз основа на външния вид.

Редица учени в наши дни се опитват да разгадаят произхода на Мумио. Едното от предположенията е, че е продукт на диви скални пчели, които се казват Мумио-асиль. Други мислят, че е геологичен вид смола, която се появява в пукнатините на скалите. Съвременния добив на истинското Мумио се прави в дълбоки пещери, които се намират от 800 до 3000 м височина. Можем само да гадаем  какъв е произхода на това уникално вещество, но със сигурност не можем да отречем лековитите му способности.  

С Мумио се лекуват болести като: Сърдечно съдови заболявания, бронхит, пневмония, бронхиална астма, туберкулоза, язва, гастрид, захарен диабет, глаукома, анемия, лъчева болест, помага при лечение на ракови заболявания и още много други болести.  Първия път думата Мумио се среща в писанията на Аристотел още преди 2500 години. Той е описвал как и в какви пропорции се смесва това вещество в зависимост каква болест се лекува. Една индийска поговорка гласи, че Мумиото не спасява само от смъртта. Съдържа – Витамини, Аминокиселини, Флавоноиди, Микро и Макро елементи, Омега 3 и Омега 6, Ефирни масла, Фосфолипиди.

Скалната смола успешно се изпозва и в козметиката както за тяло и лице, така и за коса.

Какви са предимствата на такава козметика?

Козметика с Мумио решава редица проблеми с кожата на лицето и тялото.

Проблеми като:

  • Загуба на еластичността на кожата
  • Белези и неравности
  • При акне
  • Пигментни петна
  • Дисбаланс на мастните жлези
  • Стрии получени след бременност
  • Целулит

Крем за тяло против целулит и стрии Мумио

Крем за лице Мумио Регенериращ

Маска био гомаж за почистване на лицето серия Мумио

 

Използването на кремове с натуралнaта алтайска смола допринася за постигане на идеалния баланс в процесите, които протичат в организма на човека. Активизира обмена, изкарва вредните вещества от организма, има невероятно свойство да изгаря мазнините.

Продуктите с Мумио са много ефективни и в грижата за нашата коса и кожата на главата. Шампоани, маски, балсами с Мумио успешно се борят срещу косопада. Насищат с полезни минерали косата и кожата на главата, правят косата силна и по-жизнена от корените до краищата й.

Шампоан против косопад Мумио

Серум против косопад Мумио

И в заключение смело можем да кажем, че скалната смола Мумио е един уникален подарък от природата за нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

show