Морският Колаген – Морското Съкровище за Вашата Кожа

козметика с морски колаген

Колагенът – основният протеин на нашето тяло

Колагенът е неделима част от нашето тяло. Важен структурен компонент в съединителната тъкан, костите, мускулите, зъбите, сухожилията и кожата, но за съжаление с течение на времето неговото количество прогресивно намалява. На 60 години запасът от колаген дотолкова се е редуцирал, че е изчерпан наполовина. Кожата старее, ставите и костите губят своята плътност, имунната система отслабва и се повишава риска от редица хронични заболявания. Съвременната козметология работи упорито срещу този процес, защото колагенът е изключително важен, за да бъде кожата млада, здрава и еластична. Всяка жена има нужда да харесва себе си и своята кожа. За да се борим успешно с бръчките и отпусната кожа, трябва да се интересуваме от различните начини, по които можем да повлияем на количеството колаген в нашето тяло.

Морският колаген най – близък до човешкия колаген

Козметичният морски колаген е изключително ценна съставка, която се добива от кожата на морски животни. Близък до човешкия колаген, морският се абсорбира по – лесно от кожата и ефективно повлиява нейното състояние. Верен съюзник срещу следите на времето, морският колаген прониква дълбоко в дермата, помага за намаляване на бръчките, нежеланите белези и видимо успокоява възпалената кожа. Ето някои ползи, които не са за изпускане:

  • Морският колаген е тип 1:  Човешкото тяло разполага с над четиридесет различни вида колаген, които имат различен състав и функция. 70 % е количеството на колаген тип 1 в телата ни. Този факт е достатъчен да ни обясни защо всички са полудели по тази задължителна натурална съставка. Клинични проучвания доказват, че пациенти използвали колаген от морски животни подобряват външния вид на своята кожа, видимо е по – хидратирана, а бръчките значително намаляват.
  • Морският колаген e биосъвместим с човешкото тяло: Изграден от изключително малък размер частици с най – ниско молекулно ниво, в сравнение с другите видове колаген, което му позволява лесно да преминава през тъканите в кръвта. Благодарение на него, кожата се подхранва и се справя със своите проблеми и несъвършенства. Колагенът от морски животни се абсорбира 1,5 пъти по – ефективно от другите видове колаген. Възможно най – добрият заместител на колагена в човешкото тяло.
  • Морският колаген е богат на аминокиселини: Съдържа осем от деветте основни аминокиселини, които са важни за човешкото тяло. Два от тях играят съществена роля за нашата красота: глицин и пролин. Глицинът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Пролинът стимулира създаването на допълнителен колаген и предотвратява увреждането на клетките, като отделя свободните радикали.
  • Морският колаген е екологичен: При преработката на рибните продукти остават 60 % странични продукти, които се превръщат в отпадъци. От тях се извлича така полезния за нашата кожа и тяло морски колаген. Целият процес помага за намаляване на замърсяването на околната среда и е чудесен източник на колагенов протеин.

 

Козметичната серия Морски Колаген на Belita.bg – дар от морето

Серията козметични продукти с Морски Колаген, на утвърдената беларуска козметична компания Белита – Витекс, е налична в каталога на Belita.bg. Можете да се възползвате от широка гама продукти, които с богатия си състав ще се погрижат за вашата кожа: морски колаген за подхранена, еластична и гладка кожа в комбинация с редица екстракти и масла от собствено биопроизводсто на Белита. Масло от жожоба, масло от костилки на праскова, масло от гроздови семки, масло от ший, бадемово масло, кокосово масло допълват състава на продуктите със своето качество и безкомпромисна хидратация.

Екстрактът от кафяви водорасли подхранва кожата в дълбочина с минерали и витамини, за да я тонизира и стегне. Мощен комплекс от водорасли се бори с бръчките в най – засегнатите области – на челото и ололо устните. Резултати от проучванията на продукти с Морски Колаген в Ashland, САЩ сочат, че при редовно ползване два пъти на ден, синтезът на колаген в човешкото тяло от тип 1 се увеличава с 89 %, а хиалуроновата киселина с 25 %. Първоначалните тестове проследяват видим ефект едва след 72 часа.

 

Активен комплекс Ovaliss ™ в Серум – Лифтинг за Брадичка, Шия и Зона Деколте

Серумът за лифтинг на брадичка, шия и зона деколте разчита на антиоксидантните свойства на екстракт от кафяви водорасли, овлажняващото и подхранващо действие на маслото от Ший и на иновативен козметичен комплекс за интензивна промяна Ovaliss ™. Ценната съставка скулптурира контурите на лицето, шията, зоната на деколтето и досадната втора брадичка, като значително намалява дебелината и обема й. След проучване направено сред доброволци от Sederma, Франция се установило, че се наблюдава 10,4 % намаляване на двойната брадичка и 7,7 % на мастната тъкан. Ефектът е наблюдаван след два месеца използване на серума с морски колаген. Изпробвайте серума с Морски колаген и коригирайте това, което не ви харесва.

 

Не чакайте ефекта от намаления колаген, още днес се погрижете за себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

show