You are currently viewing Растителните стволови клетки в козметиката

Растителните стволови клетки в козметиката

Растителните стволови клетки в козметиката несъмнено са модерна тема през последните години. Специалистите говорят все повече за иновативни методи на лечение с прилагане на тези клетки, тяхното приложение в естетичната медицина и дори в козметиката.

На пазара можете да намерите богат асортимент от кремове, маски, подмладяващи серуми, които – както производителите уверяват – дължат уникалните си свойства на тези клетки.

По-голямата част от телесните клетки се специализират в изпълнението на определени функции в тъканта, от която са част. Това означава че например клетките на мускула не могат да се трансформират в кожни клетки и да изпълняват същите функции. За разлика от други клетки, растителните стволови клетки не са специализирани и те са най-първичните клетки. Те имат две характеристики:

потенциално неограничена способност за разделяне (самообновяване),

диференциране в други видове клетки.

Интересното е, че още преди няколко века са наблюдавани дървета, чиито плодове, дори и откъснати от дървото, остават свежи с месеци. При нарушаване на целостта на кората на тези дървета, тя след време се възстановявала сама и това не останало незабелязано от хората. Именно растителните стволови клетки са причина за този регенериращ ефект и на него се разчита да помогне на много хора в решението на здравословните им проблеми.

Нормалният процент на стволовите клетки в човешката кожа е около 7%, а с възрастта той намалява и пада под 2%.

Тук на помощ идват растителните стволови клетки. Те поддържат кожата млада и красива, именно затова все повече козметични компании разработват продукти с такива съставки в борбата с бръчките и остаряването на кожата.

Растителните стволови клетки възстановяват твърдостта и еластичността на кожата, стимулират производството на колаген и еластин, укрепват и стягат кожата на лицето, видимо намаляват бръчките, което спомага за подмладяването на кожата, прави я мека и гладка, придават сияние.

Ето кои са най-използваните в козметичните продукти растителни стволови клетки:

Стволови клетки от Арган

Това са първите растителни стволови клетки, които с годините са доказали, че възстановяват състоянието на кожата. След много изследвания става ясно, че стволовите клетки от Арган намаляват бръчките с 26%, докато стягат, тонизират и подобряват плътността на кожата.

Ехинацея Angustifolia Стволови клетки

Също се използват масово в козметиката, заради доказаният ефект в борбата с бръчките.

Стволови клетки от Еделвайс

Клинично доказано, че намалява бръчките, укрепва кожата и предпазва кожата от преждевременно стареене.

В Belita.bg ще откриете страхотната козметична серия с растителни стволови клетки.

Може да пробвате ефективните ни продукти:

Околоочен хиалуронов филър със стволови клетки “Попълване на бръчки”

Продуктът със стволови клетки е изключително ефективен, заради комплекса от активни съставки:

  • Хиалуроновата киселина запълва и видимо намалява дълбочината и броя на бръчките в рамките на часове
  • Cobiophytonic ефективно облекчава подпухналостта, намалява тъмните кръгове под очите
  • Растителните стволови клетки възстановяват свойствата на младата кожа, правят я еластична.

Околоочен-хиалуронов-филър-със-стволови-клетки

Крем праймер със стволови клетки за лице

Представяме ви ефективният крем праймер с растителни стволови клетки, който помага за визуално изравняване на структурата на кожата, придава гладкост и естествен блясък, насърчава равномерното разпределение на основата и издръжливостта на грима, а също така осигурява първокласна грижа за кожата, оставяйки я мека и копринена.

Крем-праймер-за-лице-срещу-бръчки

 

Нощен крем с растителни стволови клетки за лице, шия и деколте

Прибавете към ежедневната си грижа за кожата и този страхотен нощен крем с растителни стволови клетки за лице, шия и деколте. Обогатен е с натурални масла от ший и макадамия, които подхранват и овлажняват кожата, правят я мека и кадифена.

Нощен-крем-със-стволови-клетки-за-лице-шия-и-деколте