You are currently viewing Плекс Терапия и какво трябва да знаем за нея ?

Плекс Терапия и какво трябва да знаем за нея ?

Плекс Терапия

Много жени се сблъскват с проблема „изтощена коса“. Използването на сешоари, преси, боядисването, студа или пък слънцето: всички те са причини косата ни да изглежда суха и да загуби своя блясък и красота.

Но за всеки проблем си има решение. За да върнете жизнеността, здравината и блясъка на косата си, доверете се на Плекс терапия.

Какво представлява Плекс терапията?

За тези от вас, които не са толкова запознати с това какво е Плекс Терапия или т.нар. шокова терапия, нека обясним с няколко думи. Това е изключително ефективна програма за дълбоко възстановяване на увредена коса и защита от бъдещи увреждания. Подходяща е при силно изтощена коса, вследствие на агресивни химични процедури. Въздейства върху косъма отвътре навън, като заздравява накъсаните влакна. Най-важното е, че технологията Плекс подобрява структурните микровръзки, като по този начин свързва влакната във всеки косъм. Благодарение на тази програма, качеството на косата се подобрява след първото нанасяне и се увеличава устойчивостта срещу бъдещи увреждания.

Терапията включва последователни 3 етапа, които имат дълготрайно действие, изключително подобно на салонните процедури. Няма нужда да посещавате редовно професионалисти, защото може да постигнете същите резултати и у дома.

Към терапия е включена експресна процедура за моментално възстановяване на косата. Двойният еликсир без измиване се препоръчва като допълнителна грижа след използване на процедурите.

Резултатите са страхотни: Още с първата терапия косата ви ще стане по-здрава, гладка, еластична, блестяща и обемна.

Програмата се препоръчва ако имате суха, чуплива и цъфтяща коса, ако се боядисвате често, използвате сешоар или преса редовно.

От голямо значение са активните компоненти, като креатин, копринени аминокиселини, кидролизиран кератин, хиалуронова киселина, пантенол и други, с помощта на които се възстановяват увредените участъци, сгъстява се структурата на косата, увеличава се здравината и се намалява чупливостта на косата.

Представяме ви и продуктите от серията Плекс Терапия, които ще откриете на сайта на Белита:

Шампоан-Праймър за коса Плекс

За да възстановите косата, трябва да започнете с първата фаза, а именно почистването. Този страхотен шампоан-праймер дълбоко почиства косата, като я прави красива, лъскава и здрава. Активните съставки придават на косата невероятна мекота и гладкост, създавайки ефекта на течаща коприна. Дори повредената коса се изпълва със сила, става по-плътна, по-твърда и по-послушна.

Шампоан-праймърът е първият етап от програмата Плекс Терапия. Специалната формула на шампоана повишава ефективността на серума и маска линият Плекс

Комплексът от активни съставки с Хиалуронова Киселина-Хидролизиран Кератин-Пантенол спомага за:

 • Перфектно почиства
 • Прави косата много по-гъста
 • Повишава мекотата и послушанието на косата

Шампоан-Праймър за Коса

Серум-бондинг за коса

Вторият етап от терапията е серумното свързване. Това е иновативно средство за дълбоко възстановяване и запълване на косата на молекулно ниво, позволяващо да се укрепят и пресъздадат разрушените микровръзки вътре в косата, като им придават сила, твърдост и копринена гладкост. Технологията на свързване позволява не само да се увеличи плътността и твърдостта на косата, възстановяване на увредените участъци, но и да се предпази от бъдещи повреди, подобрява качеството на косата след първото нанасяне.

Комплексът от активни съставки в Серум – Бондинг за коса спомага за:

 • Осигурява дълбока реконструкция на косата
 • Запълва увредените участъци
 • Укрепва и засилва твърдостта на косата
 • Повишава устойчивостта за бъдещи повреди

Серум Бондинг за коса

Запечатваща маска за коса

Завършваме програмата със запечатваща маска за коса от серията Плекс. Тя осигурява наситена интензивна грижа, укрепва вътрешната матрица, придава на косата допълнителна здравина, плътност и еластичност, обвива всеки косъм с невидим защитен филм, изглажда кутикулата, придава на косата копринена гладкост и възхитителен блясък.

Комплексът от активни съставки:

 • Запечатва” активните компоненти вътре в косата
 • Укрепва вътрешната матрица
 • Увеличава плътността и еластичността на косата
 • Придава копринена гладкост и блестящ блясък

Запечатваща маска за коса