You are currently viewing Косопад след Ковид

Косопад след Ковид

Как да се справим с косопада след прекаран Ковид ?

Сред най-честите оплаквания след прекарана ковид инфекция освен отпадналостта, тревожността и главоболието, се оказва и косопадът. Много хора забелязват, че косата им е доста по-изтощена и значително пада при ресане, къпане, сушене след баня.

Като цяло се смята, че косопадът е следствие от много липси в организма, причинени от външни фактори.

Основните причини за този дисбаланс са:

Стресът

Когато човек е изложен на силен стрес за по-дълъг период от време, надбъбречните му жлези засилват режима на работа и произвеждат по-голямо количество от хормоните тестостерон и норадреналин. Много хора, прекарали Ковид, страдат от тревожност и стрес и именно това води и до така нежелание косопад.

Промените в хормонални баланс водят до засилване на косопада.

Косопадът е честа проява при проблеми с ендокринната жлеза. При хипотиреоидизъм например, косата е разредена, суха и чуплива. Някои здравословни състояния като заболявания на щитовидната жлеза и желязодефицитна анемия, могат да предизвикат косопад.

Косопадът може да бъде и странична реакция при медикаментознато лечение на някои заболявания и състояния. Някои медикаменти, приемани по време на лечението на Ковид, може да предизвикат косопад.

За да подсилите косата си, да я подхраните и да се отървете от нежелания косопад, препоръчваме ви да използвате качествени козметични средства, съдържащи специални съставки.

В сайта на Belita.bg има няколко продукта, които са предназначени именно за подобен тип проблеми. Ето кои са те:

Серум против косопад с Репей супер активен

Продуктът е ефективно допълващо средство за затвърждаване на положителния ефект в борбата срещу загубата на коса. Започва да действа веднага след нанасянето, възвръщайки жизнеността на косата. Интензивната формула на серума подобрява кръвообращението на скалпа, стимулира растежа и укрепва косата. Спреят обгръща косата по цялата й дължина  с тънък защитен филм, изпълвайки я с енергия и блясък.

Активни съставки:

Екстракт от Репей – средство No.1 срещу косопад. Допринася за израстването на нова коса и заздравява кожата на главата.

DynagenТМ – патентован комплекс, който се състои от хидролизиран протеин. Допринася за укрепването на косата, минимизира нейната загуба, подобрява външния й вид.

Кофеин – удължава живота на луковиците на косата и активно стимулира нейното последващо израстване.

Д-Пантенол – укрепва структурата на косата, възстановява повредените участъци, оказва продължителен овлажняващ ефект.

серум против косопад с репей

Шампоан срещу косопад с Репей супер активен

Продуктът е специално разработен за активна борба със загубата на коса и стимулира растежа на косата. Неговата засилена формула се основава на най-ефективните съставки, използвани в козметиката. Укрепващият ефект на естествения екстракт от Репей се допълва от действието на подхранващите и стимулиращите компоненти за растежа на косата – патентованият комплекс DynagenTM * и кофеин.

Активни съставки:

Екстракт от Репей – средство No.1 срещу косопад. Допринася за израстването на нова коса и заздравява кожата на главата.

DynagenТМ – патентован комплекс, който се състои от хидролизиран протеин. Допринася за укрепването на косата, минимизира нейната загуба, подобрява външния й вид.

Кофеин – удължава живота на луковиците на косата и активно стимулира нейното последващо израстване.

шампоан срещу косопад с репей

Серум против косопад Мумио

Защо да изберете този продукт?

Тайната на неговата ефективност се крие във високото съдържание на натуралната алтайска смола Мумио – уникално вещество, чиито богат състав се е формирал в продължение на стотици години от природата.

Действие на Мумио:

  • стимулира подхранването на корените на косата, насища я с аминокиселини, микро- и макроелементи
  • пробужда “спящите” фоликули
  • ускорява процеса на растеж на нова коса

В резултат от прилагането на серия “Мумио”: намалява загубата на коса, косата става визуално по-плътна и по-силна.

Серум против косопад Мумио

Шампоан против косопад Мумио

Представяме ви един много ефикасен шампоан против косопад Мумио укрепва и възстановява структурта на косата, стимулира подхранването на корените, допринася за пробуждането на “спящите” фоликули и за израстването на нова коса от неактивните луковици.

Препоръчва се за предотвратяване на загуба на коса, както и за възстановяването на здравата микрофлора на кожата на главата, за растежа на плътна и гъста коса.

Мумио, “Дарът на Планините”, е ценно натурално вещество с висока биологична активност.
Пречистеното Мумио на 80% е съставено от полезни биоактивни компоненти:

биофлавоноиди, фосфолипиди, етерични масла, смоли, ензими, хлорофил, аминокиселини и мастни киселини, витамини В1, В2, ВЗ, В6, В12, С, Е, каротеноиди, минерални вещества: калций, магнезий, калий, цинк.

Шампоан против косопад Мумио