You are currently viewing Гъба Чага за перфектен външен вид

Гъба Чага за перфектен външен вид

Гъбата Чага е известна още от древни времена със своите страхотни ползи за здравето ни.

Но може би ще се изненадате, ако ви кажем, че гъба чага се използва и за поддържане на перфектен външен вид на кожата. Намерена, растяща върху брезови дървета в по-високите географски ширини на северното полукълбо, тази гъба има широко разпространение в природата и е била използвана в медицината от векове в Русия, Япония, Китай, Корея и Северна Америка.

Въпреки че можем да я приемем за даденост, кожата е най-големият орган в нашето тяло. Тя служи като бариера, която поддържа нашите тъкани, органи и телесни течности вътре. Същевременно ни предпазва от външни влияния, включително токсини и патогени. Освен това ни предпазва от слънцето, замърсителите на околната среда и дехидратацията.

Ето защо трябва да се грижим добре за нея. Гъбата Чага има хидратиращи и изсветляващи кожата ползи и се използва все повече в козметиката.

Продуктите с Чага помагат при борбата с бръчките и състаряването на кожата.

Когато свободните радикали станат твърде изобилни в тялото ви поради замърсяване, излагане или стрес, кожата ви има тенденция да страда по много начини, включително да започне да старее. Антиоксидантите, открити в гъбата Чага, по същество елиминират всеки оксидативен стрес. Те редотвратяват появата на бръчки, обезцветяване и акне.

Гъбата също така облекчава възпалението на кожата.

Има исторически записи, документиращи използването на Чага за раздразнена кожа от племена на Аляска и други индиански племена. Чрез намаляване на дразненето и възпалението, противовъзпалителните свойства на Чага могат да помогнат за борба с обривите.

При чувствителна кожа.

Противовъзпалителните и имуномодулиращи свойства на Чагата могат да намалят чувствителността на кожата поради алергии, чрез укрепване на естествената имунна система на организма и подобряване на устойчивостта към факторите на околната среда.

Чага предпазва кожата от слънцето.

С напредването на възрастта опасните слънчеви лъчи и UV лъчи могат да причинят рак на кожата и да предизвикат тъмни слънчеви петна. Чагата е известна и с това, че помага за ефективно намаляване на тъмните слънчеви петна, които могат да бъдат намерени по кожата поради вредното излагане на UV лъчи.

Поради своята структура и състав, Чага има едни от най-високите налични форми на пигмент и меланин, които помагат за осигуряване на огромно количество UV защита. Меланинът е важен компонент, който върши чудесна работа за защита на кожата ви от опасни UV лъчи. Това може да бъде от ключово значение за намаляване на интензивното увреждане на кожата, причинено от продължително излагане на слънце

 

Някои от продуктите от серията с гъба чага, която Белита предлага са следните:

Дневен крем с арктическа чага

Нощен крем с арктическа чага

Почистващо масло за лице с арктическа чага

Цялата серия можете да намерите тук